GR. Senders de gran recorregut

Segons la Viquipèdia,

«les sigles GR designen un sender de gran recorregut, és a dir, un sender senyalitzat, de més de 50 km, utilitzat principalment per excursionistes, que transita per llocs considerats d’interès paisatgístic, cultural, turístic, històric, social, etc. »

gr_enricI resulta, que tenim la gran sort de què el Solsonès és un lloc que cobreix amb escreix el tenir llocs considerats d’interès, en tots els seus àmbits.

Des del Centre Excursionista del Solsonès, ja fa anys que ens encarreguem del manteniment i gestió d’un important tros del GR-7. Aquest GR, formant part d’un sender europeu més extens, va des de la frontera andorrana fins als Ports, i el CES concretament gestiona els trams des de Sant Llorenç de Morunys fins al Miracle passant per Lladurs, així com de la variant GR-7.5 en ens permet arribar-nos fins al conjunt monumental d’Olius.

Donada la importància d’aquests senders, i del gran volum de gent que hi transita, sempre ha estat una prioritat el manteniment dels nostres trams en condicions, i aquest any n’estem fent una nova repassada i repintada general, que tindrem enllestida al llarg del mes de març.

Us animem a resseguir-los, i a gaudir-ne, tant com nosaltres en gaudim cada vegada que en repassem una de les línies blanques i vermelles.

Centre Excursionista del Solsonès