Crònica de la Sortida a la neu a Luchon

SORTIDA A LA NEU A LUCHON (5 i 6 de març de 2016)

Sortida a la neu a LuchonUn grup de gent del Centre excursionista del Solsonès vam passar un cap de setmana a la neu prop de Bagnères de Luchon, al sud de França prop de la Vall d’Aran. El dissabte al matí en cotxes particulars vam anar fins a Benavarri on vam fer una primera parada a les xocolates Brescó. Vam dinar a Viella i després cap al petit poble de Cirès a la vall d’Oueil a 14 km de Luchon. Ens vam instal·lar a la casa amb una gran sala amb menjador, cuina i llar de foc.

Vam anar a les termes romanes de Luchon on vam gaudir de les aigües termals i del “vaporarium” un Hammam que és l’únic natural d’Europa. Eren un seguit de túnels excavats al granit amb molt vapor i altes temperatures. Sortint d’allà et podies dutxar amb aigua freda o anar a la piscina amb aigua calenta. Una experiència relaxant molt recomanable.

Al vespre mentre sopàvem, vèiem el flocs de neu a fora i el diumenge al matí vam haver de treure la neu del cotxe per poder sortir. Vam anar al poble veí de Mayrègne on ens esperàvem els nostres amics que ens van fer de guies. La passejada amb raquetes per la vall sobre la neu verge i amb el cel blau va ser un privilegi. L’any passat havien tingut un metre de neu i aquest any res fins ara. Vam tenir sort que nevés just abans de l’excursió.

Després de la caminada els amics francesos ens van convidar a fer l’aperitiu a la seva casa moderna i ecològica amb vistes a l’Aneto. El dinar el vam fer de camí de tornada, a la fonda Mas de Vilaller.

La propera sortida de cap de setmana, serà el 9 i 10 d’abril a la Garrotxa seguint el GR2.