GR-5 El sender dels Miradors

Aquesta primavera el CES comença una nova ruta, després d’acabar el GR-2 que en el seu punt final ens duia fins a Aiguafreda, punt de confluència amb el GR-5, vam creure que podria estar bé arribar fins a mar, doncs el sender que comencem així o permetria, però per no deixar les coses a mitges també vam creure oportú fer-lo en la seva totalitat. El camí que neix a Sitges i s’endinsa al Parc Natural del Garraf, territori de naturalesa càrstica i vegetació peculiar, ple de dolines i simes. Després, el sender baixa al Penedès, terra de vinyes, i comença a pujar a Montserrat, muntanya sagrada de Catalunya. De Montserrat l’itinerari va al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac, travessa Sant Llorenç Savall, Gallifa i Sant Miquel del Fai, famós pels seus saltants d’aigua, baixa a Aiguafreda i s’endinsa al Parc Natural del Montseny. Un cop travessat aquest massís, el sender arriba a Sant Celoni i torna a pujar al Parc Natural del Montnegre-Corredor, que cal travessar per arribar a Canet de Mar, població eminentment costanera. Amb una distància de 201,72 km. Passa per les comarques: Alt Penedès, Garraf, Anoia, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental i el Maresme.