Crònica de la sortida al cim del Aragüells

Quedar a mitja tarda al Ral per fer un cafè abans de marxar, pujar al cotxe i fer tres hores de camí, arribar al Pla de Senarta i buscar un lloc idoni per parar les tendes, sopar una miqueta i anar a dormir tot just fer-se fosc, matinar l’endemà encara negre nit per agafar el primer bus que ens durà fins al pont de Coronas, carregar la motxilla a l’esquena i començar a caminar amb la llum del frontal, salvar el dur desnivell fins arribar al cim del Aragüells (3.030m), estar-nos-hi el temps just per fer la foto de grup perquè la boira gairebé no ens deixa veure res, baixar fins al coll de Cregüeña (2.905m) per fer la grimpadeta que ens portarà a l’Agulla Juncadella (3.019m), aprofitar que el cel ja s’ha obert per recrear-nos gairebé una hora embadalits amb el paisatge que ens envolta tot fent un mos (Ibones de Coronas, Ballibierna, Tempestats, Aneto, Maladeta, Cresta d’Alba, Ibon de Cregüeña, el Posets en segon pla, i mes, i mes,…), enfilar el camí de baixada per desfer els més de 1.000 metres de desnivell, arribar al pont de Coronas qui més qui menys esllomat, dinar amb calma esperant el bus que ens tornarà al Pla de Senarta, canviar-nos de roba i pujar al cotxe per agafar el camí de tornada cap a casa, amb aquella cara de satisfacció que et queda sempre després d’haver gaudit d’una jornada fantàstica amb bons companys.

Això és el que va ser la sortida a muntanya del Centre el cap de setmana del 22 i 23 de juliol.

Escrit per Toni Carralero