Travessa CES 2017 – Ruta Coronallacs

Andorra ha estrenat una travessa nova que dona la volta al principat, es diu: CORONALLACS , volta a Andorra (4 nits en refugis guardats) 92 km

http://www.patrimoninatural.ad/coronallacs

Aquest any finalment vam deixar la travessa per finals de mes i per motius polítics i personals, vam fer només dues etapes amb la intenció de continuar el setembre de l’any que ve i fer-ho amb 3 etapes més enlloc de 2, que és el que es proposa.

Aquesta travessa comença a l’oficina d’Escaldes on et donen un mapa i un carnet per segellar a cada refugi. Nosaltres vam començar al camí de bosc de la Vall del Madriu on és més fàcil d’aparcar que al mig de la ciutat. Aquesta primera etapa segueix durant hores el riu i es va pujant progressivament per una vall molt bonica que és patrimoni de la humanitat. Finalment desapareix la vegetació i arribem al refugi guardat de l’Illa. Molt recomanable per ser tan modern, ecològic i comfortable. La segona etapa de la ruta arriba al refugi de Juclà al nord d’Andorra, però nosaltres a Soldeu vam acabar i vam tornar a dormir a casa. Després de dormir al refugi de l’Illa s’ha de pujar bastant fins arribar a la collada on ja es veuen els llacs dels Pessons i l’estació d’esquí de Grau Roig. Vam tenir molt bon temps els dos dies i vam gaudir de dos dies tranquils d’alta muntanya. L’any que ve continuarem i s’hi pot afegir el qui vulgui.