GR5-2 Montseny

Dissabte passat, dia 21 d’octubre, ens vam tornar a trobar un grup de vint-i-dos caminadors del Centre Excursionista per fer la variant del GR-5 que transcorre pel Montseny. Com que es tracta d’una etapa llarga i amb forts desnivells vam fer el recorregut en dos dies.
Vam sortir a les 7 del matí amb cotxes particulars de l’estació d’autobusos de Solsona en direcció a coll Formiu on vam arribar cap a les 9 del matí. Després d’esmorzar vam continuar el trajecte en cotxe fins al pla de la Calma; allà vam iniciar el camí a peu en direcció al Matagalls passant pel coll de l’Home Mort, coll Formic, i el pla de la Barraca. Poc més de dues hores i mitja després i havent superat un desnivell de 653 metres vam arribar al cim del Matagalls on vam poder gaudir d’unes vistes magnífiques del paisatge i també d’algun personatge …. Fet el merescut descans, vam iniciar la baixada entre fagedes i rouredes fins al coll Pregon on es troba un fantàstic pla herbat enmig de l’espessor del bosc i un monòlit a Pau Casals. Després de fer una parada per dinar i descansar vam continuar la baixada fins a Sant Marçal on hi ha la Taula dels Tres Bisbes, a la confluència dels bisbats de Vic, Girona i Barcelona. En aquest punt vam esperar els cotxes que ens venien a buscar per portar-nos cap a la casa de colònies de Can Massaguer, prop de Breda, on teníem l’allotjament reservat.
El diumenge a quarts de 8 del matí ja estàvem tots dempeus disposats a fer una sessió de txikung i preparar-nos per l’esforç que ens esperava. Després d’esmorzar, vam sortir amb els cotxes de la casa de colònies en direcció a Sant Marçal on havíem acabat la caminada el dia anterior. Des d’aquest punt s’inicia l’ascens cap a les Agudes i el Turó de l’Home amb una forta pujada per corriols amb molta pedra i entre fagedes que ja començaven a trencar de color. Després de dues hores de pujada sostinguda arribem a les Agudes, fem un petit descans i continuem carenejant cap al Turó de l’Home. Poc després d’arribar al cim observem com va pujant una densa boira que ens obliga a baixar ràpid i ens impedeix gaudir de les magnifiques vistes d’aquest lloc. Iniciem la forta baixada per corriols pedregosos entre falgueres en direcció al sot del Infern on arribem cap a les 4 de la tarda. Aquí esperem els cotxes que ens venen a buscar per iniciar el camí de retorn a casa.
Han estat dos dies intensos durant els quals hem recorregut un total de 23 quilòmetres i un desnivell acumulat de 1.518 metres pels tres cims més alts del Montseny.
Aquesta ha estat la darrera etapa de la temporada així que ens acomiadem fins a la primavera vinent.