Crònica de la sortida de cap de setmana a la neu

Com cada any per aquestes dates, el Centre Excursionista del Solsonès va organitzar una sortida per fer raquetes de neu el cap de setmana del 17 i 18 de febrer. En aquesta ocasió el lloc escollit era l’estació d’esquí La Molina.

El dissabte a primera hora de la tarda ens vam trobar a Solsona i tot seguit ens vam dirigir en cotxes particulars cap a Fígols d’Organyà on teníem programada una visita guiada a l’empresa de productes làctics La Reula. Allà vam visitar la granja i les instal.lacions on s’elaboren els diferents productes làctics. Es tracta d’una producció de cercle tancat on s’elabora des de l’herba que mengen les vaques fins als productes làctics que després es treuen al mercat. Un cop acabada la visita vam poder gaudir d’una degustació dels diferents productes, bàsicament el iogourt i el formatge fresc.

Tot seguit vam continuar la nostra ruta fins a l’estació d’esquí La Molina on teníem el sopar i l’allotjament reservats al Refugi UEC. I l’endemà al matí, vam agafar els cotxes per pujar fins al pla d’Anyella per fer una excursió amb raquetes de neu. El pla d’Anella, situat dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró, es troba situat a uns 1.840 metres d’altitud i està format per un seguit de plans ondulats de formes suaus i arrodonides des d’on es pot gaudir d’una impressionant panoràmica aèria de les comarques de la Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà, i unes magnífiques vistes dels cims nevats que l’envolten.

Feia un dia esplèndid amb un sol radiant i una temperatura agradable que ens van acompanyar durant tot el matí. L’enorme extensió del pla, les impressionants vistes, la neu caiguda amb generositat aquestes darreres setmanes i la tranquil·litat que s’hi respirava conformaven un ambient plàcid i agradable del qual vam poder gaudir durant unes hores.
Cap a les dues de la tarda, vam iniciar la tornada per la carretera que uneix Castellar de n’Hug i la Molina passant pel coll de la Creueta fins arribar a Berga, on vam fer una parada per dinar i per continuar després cap a Solsona