Crònica sortida per veure petjades d’animals

El Grup de Natura del Centre d’Estudis Lacetans (CEL) i el Centre Excursionista del Solsonès hem organitzat, com cada any, una raquetada nocturna per admirar petjades d’animals. Va ser el dissabte 3 de març, i va reunir una desena de persones.

Juntes, vam sortir des de l’aparcament més alt de l’Estivella. Hi havia tanta neu! A cada costat de la carretera hi devia haver gruixos acumulats de més d’un metre. Quan hi vam arribar, ens vam calçar les raquetes i vam començar a caminar.

Les primeres petjades semblaven les d’una llebre, en forma de T, però també podien ser les d’un gos corrent. Les del Django, per exemple, que ens va acompanyar durant tot el trajecte amb una energia trepidant.

Més endavant, hi havia les d’un esquirol que havia pujat muntanya amunt deixant algunes petjades al terra abans d’enfilar-se al proper arbre. Els pins negres estaven plens d’estalactites, i el David Guixé ens va dir que a la zona hi podia haver algún gall fer. Vam pujar costa amunt mentre el sol s’anava amagant, i se’ns va fer fosc just abans d’arribar al Pla de Bacies.

Baixant, ja de tornada, vam passar pel Forat de la Bòfia, sempre imponent però encara més amb els gruixos de neu del voltant. Vam parar per sopar, per admirar la lluna que finalment havia tret el cap, i al voltant de les deu del vespre vam emprendre el camí de tornada a Solsona.

Escrit per Anna Pujol

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1668886146527607.1073741845.225475060868730&type=1&l=5130276814