Crònica GR-3 Solsona-Cardona

El dissabte dia 14 d’abril, 20 caminadors i 7 corredors del Centre excursionista del Solsonès vam fer el tram 42 del GR-3 entre Solsona i Cardona. El GR-3 transcorre per la Catalunya interior enllaçant la plana de Vic amb la plana de LLeida. El tram 42, el van recuperar l’any passat un grup de voluntaris del Centre Excursionista del Solsonès senyalant el traçat que estava en molt males condicions
A les 8 del matí vam sortir de la Freixera els caminadors en direcció al Pont, allà vam poder veure el primer senyal que ens marcava l’inici de la ruta. En direcció al Pi de Sant Just i seguint la rasa Perpètua vam arribar al pantà de Sant Ponç, que lluïa un color verd intens i estava ple a vessar. Poc després vam arribar al càmping de la Ribera on vam fer una parada per esmorzar quan eren les 11 del matí.
El dia era ennuvolat i gairebé tot el matí ens va acompanyar una pluja fina. Les abundants precipitacions dels darrers dies havien amarat el terra i emplenat d’aigua les rases i torrents que baixaven cristal·lins i amb molta alegria. A mesura que anàvem baixant, el camí era cada vegada mes fangós, relliscós i ple de bassals d’aigua, de manera que en alguns trams era complicat avançar.
Havent esmorzat vam continuar caminant per la banda dreta del riu Cardener per un corriol estret i amb molta vegetació que ens va portar a la masia Canet. Poc després de travessar el riu, vam arribar a un punt enlairat des don es contemplen unes magnífiques vistes de la vall per on transcorre el riu Cardener i la carretera C-55, la casa Flotats, la capella de Santa Àgata i la gravera de Clariana. El camí va baixant fins al pont i molí de Buidasacs on ens vam aturar una estona per visitar-lo.
Seguint un tram més pel costat de la C-55, vam arribar a l’horta de Cardona i vam fer una parada a Cal Borni on ens esperaven els nostres amics Ramon i Conxita i el seu fill Marc, que ens preparaven el dinar. Després de fer un bon aperitiu vam continuar dos quilòmetres més fins a final d’etapa per retornar novament a la casa on ens vam retrobar amb els corredors que ens havien avançat feia una bona estona. A les 3 de la tarda vam dinar en aquest bonic indret un total de 27 persones entre caminadors, corredors i amfitrions. Un cop acabat el dinar i després d’una sobretaula molt animada vam emprendre el camí de retorn cap a casa.
Gràcies al Ramon, la Conxita i el Marc que, a més d’acollir-nos a casa seva, ens van fer el dinar; a l’Alba que va organitzar l’activitat, als voluntaris que van treballar molts dies per marcar el camí, i a tots els participants per fer possible aquesta jornada.