Crònica de la caminada popular de Solsona 2018

Aquest any al Centre Excursionista del Solsonès hem estat de celebració perquè hem fet 25 anys de caminades populars sense interrupcions. Ara es fan moltes caminades populars però fa 25 anys n’hi havia poques. La Mercè Casas i la Carme Castells van veure que al Berguedà i al Bages es començaven a fer i van pensar que es podia organitzar també a Solsona. Cal dir que no s’han fet canvis molt grans al llarg dels anys, però trobar recorreguts diferents cada any sortint del mateix lloc no sempre és fàcil. Quan es va donar la possibilitat de fer una caminada curta i llarga, es va poder anar a punts més llunyans com el Castell de Besora, al de Lladurs, Clàrà etc

Han estat molts anys també de triar un regal diferent com a record i creiem que la caminada ha esdevingut també com un petit regal al soci, ja que fa molts anys ja que es va decidir de fer-la gratuïta per als socis de l’entitat. Ha esdevingut l’activitat més important de l’any perquè inclou bastant a tothom i tots els membres de la junta de seccions diferents han d’implicar-se. A més a més el dia de la caminada es necessiten molts voluntaris que moltes vegades són els nostres familiars i amics que han de donar un cop de mà. No podem oblidar que la caminada té el suport de les institucions comarcals així com també d’algunes botigues i comerços. Un exemple, és que es fa una rifa amb regals donats per les botigues d’esports.

La caminada és com la festa major de l’entitat i ens alegra que molta gent hi participi i així és perquè aquest any hem tornat a ser unes 500 persones caminant.

Recordarem també aquest aniversari perquè s’ha fet un llibre molt pràctic i bonic amb el conjunt de les 25 caminades. Es va donar a tothom el dia de la caminada però també es podrà comprar per 5€. La gent tindrà aquests itineraris per escrit així com també els tracks que es poden descarregar del lloc web del centre excursionista.

La fotografia també ha format part de la caminada abans i en els últims anys amb el concurs a Instagram. La gent pot penjar les fotos, la junta tria la millor i el guanyador rep una motxilla i uns bastons de la botiga Tàndem. Els regals es donen per Corpus quan es fa la projecció de dues pel·lícules guanyadores del festival de cinema de muntanya.

Esperem poder fer moltes més caminades i menys fang i aigua que aquest any. Sobretot la gent que va fer la caminada llarga van enfangar-se de valent però s’ho van agafar amb bon humor.