CAMÍ IGNASIÀ Etapa 21 Fraga-Alcarràs

Després del descans hivernal, un grup de caminadors del Centre Excursionista tornem a agafar les motxilles per iniciar una nova ruta que ens portarà a viure una experiència de peregrinació al llarg del Camí Ignasià.

El Camí Ignasià recrea el camí que el cavaller Ignasi de Loiola va recórrer l’any 1522 des del Santuari de Loiola a Azpeitia (Guipúscoa) fins a la Cova de Sant Ignasi a Manresa. Es tracta d’una ruta de 650 quilòmetres que al llarg de 27 etapes transcorre per Euskadi, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya. Bona part del seu traçat coincideix amb el Camí de Santiago però en direcció inversa.

Veient la dificultat que suposa fer els desplaçaments fins a l’inici de les primeres etapes, se n’ha hagut d’alterar l’ordre de manera que es puguin fer unes quantes etapes en una sola sortida.

El passat diumenge dia 17 de març un grup de 21 caminadors vam fer una part de la 21a etapa entre Fraga i Alcarràs. A les vuit del matí vam sortir amb autocar en direcció a Fraga. Després d’esmorzar vam aturar-nos al monument a la dona fragatina i després al castell i l’església de Sant Miquel, construcció gòtica de principis del segle XIV, situada en un altiplà prop de la ciutat des d’on es poden contemplar unes magnífiques panoràmiques de la ciutat, el curs del riu Cinca i el seu entorn.

Vam sortir de Fraga pel costat del cementiri en direcció a la variant de l’A-2. Gran part del recorregut transcorre planer entre polígons industrials amb molts trams d’asfalt al costat de l’A-2. La grisor i monotonia del paisatge només es veu alterada pels camps d’arbres fruiters que en aquesta època es troben en plena floració.

Després d’unes quatre hores de camí i 20 quilòmetres de recorregut, vam arribar a la població d’Alcarràs, primera població catalana que es troba en aquest recorregut. Un cop fet un merescut descans i una breu visita a la població, vam tornar a agafar l’autocar fins a Solsona. El proper dia 31 de març continuarem fins a Lleida.