CAMÍ IGNASIÀ Etapa 21b Alcarràs-Lleida

Diumenge passat una colla de 23 caminadors vam fer la segona part de l’etapa 21 del Camí Ignasià entre les poblacions d’Alcarràs i Lleida. Vam sortir de Solsona a les 8 del matí en direcció a Lleida on teníem reservada una visita a la Seu Vella. Feia un dia fresc i ennuvolat que ens va acompanyar al llarg dels 16 quilòmetres de camí.

La Seu Vella, antiga catedral de Lleida, es troba situada sobre el turó que domina la ciutat i porta el seu mateix nom. Presidida per l’imponent campanar octogonal de més de 70 metres, és considerada la joia arquitectònica del Ponent català. El claustre gòtic és un dels més grans d’Europa. Feta la visita a aquest impressionant monument, ens vam desplaçar amb autocar fins a Alcarràs per començar la caminada des del punt on l’havíem deixat quinze dies abans.

A les 12 del migdia deixàvem el poble d’Alcarràs enrere per anar-nos endinsant a l’horta de Lleida, un cinturó d’un radi d’entre 5 a 10 quilòmetres al voltant de la ciutat, on aproximadament el 70% de la seva superfície és ocupada per sol agrícola intensiu de regadiu. El camí és pràcticament recte i planer.

En arribar al poble de Butsènit es troba una ermita porticada que data del 1649, restaurada i decorada amb murals del pintor lleidatà Víctor Pallarès. A partir d’aquí s’agafa el camí que transcorre en paral·lel a la llera del riu Segre fins al parc de la Mitjana de Lleida. En aquest tram, a més de la presència constant del riu, es pot gaudir d’un bell paisatge de ribera format per una frondosa vegetació de xops, àlbers, tamarius i canyissos així com una gran varietat d’aus aquàtiques.

Pocs quilòmetres abans d’arribar a Lleida ens vam aturar a dinar en una zona de pícnic al costat del riu. Després d’aquesta parada vam continuar el camí fins a Lleida seguint sempre el traçat del riu fins a endinsar-nos al nucli antic, passant per carrer Major fins a la Paeria i l’escultura d’Indíbil i Mandoni.

Després d’un merescut descans a la plaça de Sant Joan lleidatana, ens vam acomiadar fins al proper 14 d’abril, que ens desplaçarem a Loiola per fer les tres primeres etapes del Camí Ignasià al País Basc.